Annons
Annons
 

Stockholm Fashion Week 2013: Modechefens bästa köptips

Givenchy- och Pradavisningarna (till vänster respektive höger) var mäktiga enligt Daniel Lindström, men Saint Laurent (i mitten) levde inte upp till hypen.

* * *

Nu går startskottet för Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm. Under tre dagar visar Sveriges främsta designers upp sin höst- och vinterkollektion för 2013. En av de mest vana besökarna är Cafés modechef Daniel Lindström – vi haffade honom för några frågor:

Annons

Vad innebär Stockholms modevecka för dig arbetsmässigt, vad får du ut av den?
– Jag försöker gå på så många visningar som möjligt men prioriterar de varumärken som är populärast bland Cafés läsare. Visningarna ger en bra bild av hur trenderna kommer att se ut kommande höst. Sedan träffar vi oftast alla varumärken ytterligare en gång, i deras showroom, och går igenom kollektionerna mer noggrant.

Vad ser du mest fram mot i år, och vad saknar du mest?
– Jag tycker det är kul att Peak Performance är med på schemat. Jag har tjatat på dem om detta i ett par säsonger. Peak har en väldigt bra casualkollektion som få känner till.

Du har varit igång och rest runt i en månad redan – berätta. Höjdpunkt hittills?
– Prada-visningen i Milano var enastående som vanligt. Denna gång tack vare enkelheten i kollektionen som visades i ett enormt rum med geometriska möbler, ”La Casa Ideale”, uppbyggt av arkitekten Rem Koolhaas. I Paris var Givenchy mäktigt och Saint Laurent en besvikelse med tanke på den enorma hypen.

Men skit i höstmodet nu, vad är de viktigaste trenderna nu till våren?
– Denim är jättestort den här säsongen också, både vad gäller jeans och överdelar. En annan stark trend är mönster i alla dess former, alltså stjärnor på skjortor och batik på byxor och sånt.

Vilka plagg ska jag satsa på nu?
– En MC-jacka i skinn. Finns bra alternativ på JC och H&M för under 2 000 kronor.

Johan Hurtig

Får du inte nog av modeveckan? Håll koll här och kika in Daniels blogg så missar du ingenting.

 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar